Reklama

Śniadaniowa zapiekanka z ziemniaków i chorizo

Śniadaniowa zapiekanka z ziemniaków i chorizo

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Delikatnie usmaż cebulę i czosnek na odrobinie oliwy na żaroodpornej patelni. Poczekaj, aż cebula zmięknie. Dodaj chorizo i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 5 minut. Rozbij na wierzch jajka.

2. Przenieś patelnię do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 8 minut, lub do momentu, gdy białko się zetnie, ale żółtko pozostanie jeszcze płynne. Posyp solą, pieprzem i natką przed podaniem.

 

Przepis: Kate McCullough

Zdjęcie: David Loftus

Składniki

  • 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • oliwa z oliwek
  • 120 g chorizo, posiekanego
  • 2-3 ugotowane ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 jajka
  • mały pęczek natki, posiekany
Reklama
Polub nas na Facebooku