Reklama

Ciepła sałatka z kaparami i rukolą

Ciepła sałatka z kaparami i rukolą

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób5 osób Poziom trudnościłatwe

Pasuje do każdego grillowanego mięsa, ale my uwielbiamy ją z sardynkami.

1. Umieść ziemniaki w rondelku z osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, gdy staną się miękkie. Odsącz w durszlaku i przenieś do dużej miski.

2. Jeszcze ciepłe ziemniaki wymieszaj z pozostałymi składnikami i dopraw solidną porcją soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu. Przełóż na talerze i od razu podawaj.

 

Przepis: Andy Harris
Zdjęcie: David Loftus

Składniki

1,5 kg młodych ziemniaków (różnych odmian), część w całości oczyszczonych, część obranych i pokrojonych w mniej więcej podobnej wielkości kawałki

1 mała paczka rukoli

8 łyżek oliwy extra virgin

4 łyżĸi octu z czerwonego wina

Reklama
Polub nas na Facebooku