Reklama

Sałatka z dzikiego ryżu

Sałatka z dzikiego ryżu

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób6 osób Poziom trudnościłatwe

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż zmięknie. Odsącz i pozwól ostygnąć.

Grubo posiekaj mieszankę orzechów. Oberwij listki bazylii oraz mięty i je grubo posiekaj. Następnie grubo posiekaj morele.

Połącz z ryżem, dopraw solą morską i czarnym pieprzem. Następnie skrop oliwą. Podawaj z grillowanym mięsem lub rybą.

Składniki

400 g mieszanki ryżu, dzikiego i długoziarnistego

150 g mieszanki orzechów

1/2 pęczka świeżej bazylii

1/2 pęczka świeżej mięty

75 g suszonej moreli

oliwa extra virgin

 

Reklama
Polub nas na Facebooku