Reklama

Bruschetta z bobem

Bruschetta z bobem

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Podgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu. Dodaj boczek i cebulę i smaż do miękkości. Wymieszaj z bobem, dodaj bulion i dopraw. Zmniejsz ogień i podsmażaj, aż bób zmięknie, ale nadal zachowa swój kształt.

2. Zdejmij patelnię ognia, wymieszaj z dzikim koprem i podawaj na kromkach ciabatty.

 

Przepis: Gennaro Contaldo
Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

• 4 łyżki oliwy extra-virgin 

• 200 g boczku, pociętego w paski

• 2 cebule, drobno posiekane

• 500 g strączków bobu

• 100 ml bulionu warzywnego

• garść dzikiego kopru włoskiego, posiekana 

• 4 opieczone kromki ciabatty

Reklama
Polub nas na Facebooku