Reklama

Szparagi z grzybowym majonezem

Szparagi z grzybowym majonezem

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

Wykonaj grzybowy majonez dzień wcześniej. Zmiksuj w robocie kuchennym grzyby, ocet i 1/2 łyżki soli morskiej.

Wyłóż durszlak kawałkiem gazy i umieść nad miską. Przełóż masę za pomocą łyżki na gazę i pozostaw na noc, aby odsączyć płyn.

Następnego dnia podnieś gazę z masą i wyciśnij z niej resztę płynu. Wymieszaj go z majonezem i odstaw.

Obierz bób i podziel go na cztery talerze ze szparagami.

Zetrzyj ser na wierzch i skrop oliwą. Podawaj z liśćmi sałaty i porcją grzybowego majonezu.

 

Zobacz przepis na szparagi z jajkiem w koszulce.

Składniki

16 szparagów

25 g bobu

40 g sera cheddar

1 łyżka oleju truflowego

1 garść rukoli lub rukwi wodnej

 

MAJONEZ GRZYBOWY

200 g pieczarek

1/2 łyżki octu balsamicznego

40 g majonezu

Reklama
Polub nas na Facebooku