Reklama

Tosty ze szparagami i jajkiem w koszulce

Tosty ze szparagami i jajkiem w koszulce

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

Zagotuj garnek osolonej wody, zmniejsz ogień.

Rozgrzej patelnię grillową na wysokim ogniu i podpiecz chleb. Przenieś każdą kromkę na talerz lub deskę i skrop odrobiną oliwy z oliwek.

Odłam zdrewniałe końce szparagów. Następnie grilluj przez kilka minut z każdej strony. Posyp papryką i rozłóż na tostach.

Gdy szparagi się grillują, ugotuj jajka bez skorupki w lekko wrzącej wodzie przez 3 minuty. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij jajka i odsącz. Połóż na wierzchu szparagów.

Zetrzyj na wierzch parmezan, następnie posyp oberwanymi listkami mięty.

 

Zobacz jak wykonać frittatę ze szparagami.

Składniki

2 duże kromki wysokiej jakości chleba na zakwasie

oliwa extra virgin

12 szparagów

1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki

2 duże jajka z wolnego chowu

ser parmezan

4 gałązki świeżej mięty

Reklama
Polub nas na Facebooku