Reklama

Łosoś wędzony na gorąco z brokułami

Łosoś wędzony na gorąco z brokułami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Doprowadź wodę w garnku do wrzenia i używając naczynia do gotowania na parze, gotuj brokuły przez 3-5 minut lub do czasu, gdy zmiękną.

2. Grubo pokrój kapary, koperek i szalotkę i zalej oliwą z oliwek. Dressing dobrze dopraw.

3. Ułóż brokuły na talerzu, rozsyp kawałki łososia i polej dressingiem. Od razu podawaj.

 

 

Przepis: Laura Fyfe

Zdjęcie: Dan Jones

Składniki

  • 200 g brokułów
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 2 łyżki koperku
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy extra-virgin
  • 2 wędzone na gorąco filety z łososia (po ok. 150 g)
Reklama
Polub nas na Facebooku