Reklama

Grzanki z porem

Grzanki z porem

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Na dużej patelni delikatnie podsmaż pory na sporym kawałku masła razem z listkami tymianku, aby zmiękły. Zmieszaj śmietanę ze startym serem. W małym rondelku zredukuj piwo, musztardę i sos worcestershire. Gdy zgęstnieje, dodaj mieszankę do śmietany z serem. Dobrze dopraw solą i pieprzem i wymieszaj z żółtkami.

2. Opiecz chleb i posmaruj masłem. Dodaj łyżkę podsmażonych porów i pokryj serową mieszanką. Zapiecz. Podawaj z dodatkową porcją sosu worcestershire.

 

Przepis: Georgie Socratous

Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

2 duże pory, umyte i pokrojone w paski

masło

2-3 gałązki tymianku, zerwane listki

150 ml tłustej kwaśnej śmietany

175 g sera cheddar, startego

150 ml ciemnego piwa

1 laska cynamonu

1 łyżeczka musztardy

2 łyżeczki sosu worcestershire

2 żółtka jajek

4 kromki chleba

Reklama
Polub nas na Facebooku