Reklama

Spaghetti z krewetkami

Spaghetti z krewetkami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób7 osób Poziom trudnościłatwe

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W  międzyczasie rozpuść masło z odrobiną oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cukinie i gotuj, aż się przyrumienią. Dodaj czosnek, chili i krewetki i smaż, aż krewetki będą gotowe. Zdejmij z ognia i wyciśnij na wierzch cytrynę.

2. Odsącz makaron, zostawiając trochę płynu z gotowania. Wrzuć makaron na patelnię i wymieszaj z cukinią i krewetkami. Dodaj trochę wody z gotowania, jeśli całość wyda ci się zbyt sucha. Wymieszaj z koperkiem i natką oraz garścią parmezanu, jeśli masz ochotę. Dopraw do smaku i od razu podawaj.

 

Przepis: Ginny Rolfe

Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

500 g spaghetti

duży kawałek masła

oliwa extra-virgin

2 żółte i 3 zielone cukinie, przepołowione wzdłuż i cienko pokrojone pod kątem

2 ząbki czosnku, cienko pokrojone

2 czerwone chili, pozbawione pestek i cienko pokrojone

600 g niegotowanych krewetek, obranych

cytryna

pęczek koperku i natki pietruszki, posiekanych

garść startego parmezanu, opcjonalnie

Reklama
Polub nas na Facebooku