Reklama

Miętowe guziczki

Miętowe guziczki

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Poziom trudnościłatwe

Delikatnie ubij białko w misce. Gdy zacznie się pienić, wyciśnij do niego kroplę soku z cytryny.

Przesiej do środka cukier puder oraz ekstrakt miętowy i połącz. Gdy zbyt ciężko ci miksować łyżką, połącz za pomocą dłoni.

Przełóż na powierzchnię podsypaną cukrem pudrem i posyp nim też masę. Rozwałkuj do grubości 2 cm.

Powycinaj ciasto foremkami o średnicy ok. 3 ½ cm. Przenieś na tackę podsypaną cukrem pudrem, aby wyschły.

Składniki

1białko jajka z wolnego chowu

½ cytryny

400 g cukru pudru, plus dodatkowa porcja do posypania

½ łyżeczki ekstraktu z mięty

Reklama
Polub nas na Facebooku