Reklama

Duszone morele i brzoskwinie

Duszone morele i brzoskwinie

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób6 osób Poziom trudnościłatwe

Podgrzej lekko cukier i wodę w małym garnku z trawą cytrynową na małym lub średnim ogniu do momentu, aż cukier się rozpuści. Ostrożnie dodaj brzoskwinie i morele i delikatnie przyciśnij do owoców koło z pergaminu, aby owoce były pokryte płynem. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 4-5 minut morele albo 10-12 min. brzoskwinie lub do momentu, gdy owoce staną się miękkie, ale nie zaczną się rozpadać. Przełóż do miski, aby ostygły.

 


Przepis: Kate McCullough

Zdjęcie: Sam Stowell

 

Zobacz jak zrobić omlet z morelami.

Składniki

  • 50 g cukru
  • 400 ml wody
  • 2 gałązki trawy cytrynowej,przekrojone wzdłuż
  • 6-8 brzoskwiń lub 12 moreli, umytych
Reklama
Polub nas na Facebooku