Reklama

Sorbet z granatów i klementynek

Sorbet z granatów i klementynek

Przygotowanie

Czas przygotowania60 minut Ilość osób8 osób Poziom trudnościśrednie

Zimowy sorbet na odświeżenie podniebienia pomiędzy obfitymi świątecznymi posiłkami.

Umieść rondelek na niskim ogniu i dodaj cukier ze 100 ml wody. Mieszaj, aż się rozpuści, następnie wlej do dzbanka razem ze wszystkimi owocowymi sokami i schłódź w lodówce. Gdy będzie zimny, wlej go do płytkiego naczynia i umieść w zamrażalce. Gdy na krawędziach zaczną się tworzyć kryształki lodu, pomieszaj i ponownie włóż do zamrażalki. Powtarzaj 4 razy do uzyskania gładkiego sorbetu. Albo zamrażaj miksturę, aż się całkowicie zetnie. A następnie zmiksuj w mikserze i włóż z powrotem do zamrażalki do czasu podania. 

 

Zobacz inne przepisy z owocami.

Składniki

50 g cukru kryształu

sok z 5 klementynek

sok z 1 cytryny

500 ml soku z garanata

Reklama
Polub nas na Facebooku