Reklama

Marokańskie kebaby

Marokańskie kebaby

Przygotowanie

Ilość osób4 osoby Poziom trudnościśrednie

Umieść wieprzowinę w misce z 1 łyżeczką oliwy. Wymieszaj i odstaw do lodówki. Zrób dressing, miksując pietruszkę, cytrynę, czosnek, odrobinę soli i oliwę. Nagrzej patelnię, nadziej mięso na patyczki, przypraw solą i pieprzem. Smaż przez 8–10 min, ciągle obracając na różne strony i smarując melasą z granatów. Podawaj z pietruszką, dressingiem
i chlebem pitta.

 

 

 

Magazyn Jamie nr.01/15

Składniki

• 400 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych na 21⁄2-cm kawałki
• 60 ml oliwy
• 1 pęczek pietruszki
• 1⁄2 małej cytryny
• 1 ząbek czosnku
• 2 łyżki melasy z granatów
• 1 łyżeczka skruszonych ziaren różowego pieprzu
• chleb pitta, do podania

 

Reklama
Polub nas na Facebooku