Reklama

Pieczony mintaj

Pieczony mintaj

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. Podgotuj ziemniaki przez 5 minut w osolonej wodzie, odsącz i wysusz. Dopraw rybę. Następnie zawiń ją w szynkę. Umieść w naczyniu do zapiekania z pomidorami i ziemniakami. Ponownie dopraw i skrop oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku przez 12-18 minut w zależności od grubości filetów. Sprawdź rybę za pomocą patyczka i piecz jeszcze mniej więcej minutę, jeśli nie jest gotowa.

 

 

Przepis: Kate McCullough

Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

200 g młodych ziemniaków

2 x 120 g filety z mintaja, bez skóry

4 plasterki szynki parmeńskiej

125 g pomidorków koktajlowych na gałązce

oliwa z oliwek

Reklama
Polub nas na Facebooku