Reklama

Marchewkowe babeczki

Marchewkowe babeczki

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób10 osób Poziom trudnościłatwe

 1. Nagrzej piekarnik do temp. 200 st. C. Ubij cukier z olejem i jajkami. Dodaj mąkę, przyprawy, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, skórkę mandarynki i szczyptę soli. Wymieszaj z marchewką i orzechami. Podziel masę na 12-16 foremek. PIecz przez około 20 minut lub do czasu gdy patyczek włożony do środka babeczki będzie suchy.

2. Ostudź na kratce. Ubij razem serek z cukrem pudrem. Rozsmaruj na ostudzonych babeczkach i posyp dodatkową porcją posiekanych orzechów.

 

Przepis: Kate McCullough
Zdjęcie: Will Heap

Składniki

125 g brązowego cukru

125 ml oleju słonecznikowego

2 jajka, roztrzepane

225 g mąki

1 łyżeczka mielonego cynamonu

½ łyżeczki sody oczyszczonej

starta skórka z 1 mandarynki

200 g tartej marchewki

75 g orzechów włoskich, posiekanych, plus dodatkowe do przybrania

200 g serka kremowego

110 g cukru pudru

 

Reklama
Polub nas na Facebooku