Reklama

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób3 osoby Poziom trudnościłatwe

Podgrzej oliwę z oliwek na patelni. Następnie przez 2-3 min. podsmażaj czosnek i pokrojonego w duże kawałki selera naciowego. Dodaj brokuły i bulion. Gotuj jeszcze przez kolejne 5 min., potem zmiksuj z garścią mięty w blenderze. Dopraw i podawaj zupę przybraną ricottą i listkami mięty.

 

Składniki

  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 2 selery naciowe, pokrojone w duże kawałki
  • 400 g brokułów, pokrojonych w kawałki
  • 1 litr bulionu warzywnego lub z kurczaka
  • garść mięty
  • oliwa z oliwek
  • ricotta, do podania
Reklama
Polub nas na Facebooku