Reklama

Feta pieczona z pomidorami

Feta pieczona z pomidorami

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrusz fetę na mniejsze kawałki, część pomidorów pokrój na większe kawałki, pozostawiając te mniejsze w całości, usuń pestki z oliwek.

Podziel chleb na kawałki i zerwij listki bazylii.

Połącz fetę, pomidory, oliwki, chleb i trochę oliwy na blasze do pieczenia.

Dopraw, następnie wrzuć do piekarnika na 30 minut, lub do momentu, aż pomidory zmiękną, a feta zarumieni się po bokach.

Posyp bazylią i podawaj.

Składniki

  • 250 g sera feta
  • 500 g mieszanki pomidorów
  • 1 garść oliwek kalamata (z pestką)
  • 200 g chleba na zakwasie
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
Reklama
Polub nas na Facebooku