Reklama

Sałatka z suszonych owoców

Sałatka z suszonych owoców

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

Pokrój morele i figi i umieść je w misce razem z jagodami, sokiem z pomarańczy i skórką. Pozostaw na 30 minut, aby całość się zmacerowała. Rozgrzej patelnie i upraż na niej orzechy. Następnie je zdejmij i odłóż na bok.  Przełóż na patelnię owoce i podgrzej.  Ponownie dodaj orzechy. Gotową mieszankę podawaj z jogurtem i miodem.

 

Przepis: Laura Fyfe
Zdjęcia: Dan Jones

Składniki

150 g suszonych moreli

150 g suszonych fig

50 g suszonych jagód

sok z 1 pomarańczy, skórka starta z połówki

50 g orzechów pekan

2 łyżki jogurtu greckiego

odrobina miodu

Reklama
Polub nas na Facebooku