Reklama

Siekana sałatka Jools

Siekana sałatka Jools

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

To sprytny sposób mojej żony Jools, aby nasze dzieci, nawet te najmniejsze, zjadły dużo sałaty. Wszystko jest bardzo drobno posiekane i przypomina salsę, więc jest niezwykle przyjemne w jedzeniu. - mówi Jamie.

Na dużej desce obierz i cienko pokrój marchewkę oraz selera, cienko pokrój pomidory, następnie porozdzielaj i drobno pokrój liście sałaty.

Gdy wszystko będzie pokrojone wymieszaj.

Pokrusz na wierzch fetę. Następnie oberwij i zwiń listki mięty jak cygaro i wkrój do sałatki.

Połącz ocet balsamiczny, oliwę i szczyptę soli morskiej oraz czarny pieprz w słoiku.

Zanieś deskę z sałatką na stół razem z dressingiem i polej nim przed jedzeniem.

Składniki

  • 6 małych marchewek, najlepiej różnokolorowych
  • 2 gałązki selera
  • 1 garść dojrzałych pomidorków cherry, najlepiej różnokolorowych
  • 2 małe sałaty rzymskie
  • 100 g sera feta
  • kilka gałązek świeżej mięty, oberwane listki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy extra virgin

 

Reklama
Polub nas na Facebooku