Reklama

Wiosenna sałatka

Wiosenna sałatka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą. Obierz szparagi, rzodkiewki i cukinię w cieniutkie długie plasterki. Umieść w lodowatej wodzie.

 

2. Drobno pokrój miętę i koperek. Umieść w misce. Wymieszaj sok z 1 cytryny i odrobinę oliwy extra-virgin, dobrze dopraw. Wyjmij warzywa z wody i dobrze osusz. Umieść w misce z dressingiem. Dobrze wymieszaj i podawaj.

 

Zdjęcie: Christina McCloskey

Przepis: Dan Jones

 

Zobacz inną sałatkę idealną na wiosnę.

Składniki

1 pęczek szparagów

1 pęczek rzodkiewek

4 małe cukinie

pęczek mięty

pęczek koperku

1 cytryna

oliwa extra-virgin

Reklama
Polub nas na Facebooku