Reklama

Sałatka z fasolą i fetą

Sałatka z fasolą i fetą

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Wymieszaj składniki dressingu w misce z odrobiną soli morskiej i świeżo mielonym pieprzem.

2. Odsącz fasolę I umieść w salaterce z portulaką, czerwoną cebulą, fetą, bazylią i koperkiem. Wymieszaj z dressingiem i podawaj.

 

Przepis: Andy Harris
Zdjęcie: Tara Fisher

Składniki

1 x 350 g słoik fasoli

1 duży pęczek portulaki

1 mała czerwona cebula, cienko pokrojona

200 g greckiego sera feta, pokruszonego na małe kawałki

garść zielonych i purpurowych listków bazylii

1 łyżka koperku

 

Dressing
4 łyżki oliwy extra-virgin

1 łyżka suszonego oregano

2 łyżki octu z czerwonego wina

Reklama
Polub nas na Facebooku