Reklama

Miecznik z pomidorkami koktajlowymi i kaparami

Miecznik z pomidorkami koktajlowymi i kaparami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

Przypraw miecznika solą morską i świeżo mielonym pieprzem, skrop oliwą z oliwek. Następnie smaż lub grilluj na dużym ogniu około 5 minut z każdej strony. Przełóż na talerze. Podgrzej olej na patelni na dużym ogniu, dodaj czosnek oraz pomidory i podsmażaj je przez 5 minut. Dodaj cytrynę oraz kapary i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Dodaj natkę, dopraw czarnym pieprzem, wymieszaj, polej rybę i podawaj.

 

Przepis: Andy Harris
Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

  • 2 steki z miecznika
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plastry
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 1 cytryna w cząstkach
  • 1 łyżka kaparów
  • drobno posiekane listki natki
Reklama
Polub nas na Facebooku