Reklama

Okoń z karmelizowanym fenkułem

Okoń z karmelizowanym fenkułem

Przygotowanie

Czas przygotowania60 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Umieść masło i porcję oliwy na patelni na małym ogniu, gotuj fenkuł przez 40 minut lub do momentu, gdy się zezłoci i skarmelizuje. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2. Natrzyj rybę skórką z cytryny, czosnkiem i chili, dopraw. Włóż po 2-3 plasterki cytryny do środka każdej ryby. Piecz przez 20 minut, aż będą gotowe w środku. Podawaj z fenkułem, posypane zachowanymi końcówkami warzywa.

 

 

Przepis: Abigail Fawcett

Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

40 g masła

oliwa z oliwek

3 bulwy fenkułu, pokrojone w ćwiartki, odcięte i zachowane końce

1 cytryna, ze startą skórką, pokrojone w plastry

1 ząbek czosnku, posiekany

1 chili, drobno posiekane

2 całe okonie morskie, oczyszczone i nacięte

Reklama
Polub nas na Facebooku