Reklama

Łosoś w marynacie z miso

Łosoś w marynacie z miso

Przygotowanie

Czas przygotowania60 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościśrednie

1. Zmieszaj pastę miso, sake, cukier i mirin w żaroodpornej misce i umieść ją na 30 min. nad gotującą się na wolnym ogniu wodą.

2. Odstaw do ostygnięcia, umieść łososia w szczelnej torebce razem z powstałą glazurą i marynuj do 24 godzin.

3. Przed podaniem grilluj łososia przez 3-4 minuty, aż stanie się kruchy. Podawaj z gotowanymi na parze warzywami.

 

Przepis: Georgie Socratous
Zdjęcie: David Loftus

Składniki

• 175 g białej pasty miso
• 3 łyżki sake 
• 50 g cukru
• 3 łyżki mirin 
• 2 x 150 g filetów z łososia, ze skórą
• warzywa, do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku