Reklama

Zapiekany ser z papryką

Zapiekany ser z papryką

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób6 osób Poziom trudnościłatwe

"Do tego przepisu użyliśmy Torta del Casar, miękkiego sera z owczego mleka z hiszpańskiego regionu Estremadura. Jeśli nie możesz go znaleźć, wykorzystaj podobny francuski lub portugalski ser, który się dobrze zapieka"

Rozgrzej piekarnik do 180 st.C. Odetnij wierzch sera nożem i posyp papryką.

Umieść ser na blaszce do pieczenia.Wrzuć ją do piekarnika i piecz przez 15 minut, do czasu, aż ser będzie bardzo miękki i ciągnący. Przenieś na talerz i posyp odrobiną dodatkowej papryki.

Podawaj pieczony ser od razu z tostowanym lub grillowanym chlebem

Składniki

ser Torta del Casar

2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki, plus dodatkowa do posypania

wiejski chleb, tostowany lub grillowany, do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku