Reklama

Muffiny z kaszą quinoa i jarmużem

Muffiny z kaszą quinoa i jarmużem

Przygotowanie

Czas przygotowania45 minut Ilość osób8 osób Poziom trudnościśrednie

Nagrzej piekarnik do 180 st C. Pokryj blaszkę na muffiny papierowymi i nasmaruj je oliwą.

Obierz i drobno posiekaj szalotki. Obierz i rozgnieć czosnek. Następnie drobno posiekaj jarmuż.

Ubij jajka w dużej misce. Następnie dodaj szalotki, czosnek, jarmuż, kaszę i migdały. Pokrusz fetę.

Dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku.

Podziel masę równomiernie do foremek i piecz przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż nabiorą złoto-brązowej barwy.

Pokrój awokado, usuń pestkę, wyjmij łyżeczką miąższ i rozgnieć go. Dopraw. Drobno pokrój szczypiorek.

Podawaj muffiny z rozgniecionym awokado na wierzchu, szczypiorkiem i szczyptą czarnego pieprzu.

Składniki

oliwa z oliwek

1/2 małej szalotki

1 ząbek czosnku

50 g jarmużu

4 duże jajka z wolnego chowu

200 g ugotowanej kaszy quinoa

100 g mielonych migdałów

85 g sera feta

1 dojrzałe awokado

1 mały pęczek szczypiorku

Reklama
Polub nas na Facebooku