Reklama

Figi z serkiem kozim

Figi z serkiem kozim

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób5 osób Poziom trudnościłatwe

1. W małym rondelku podgrzewaj miód z tymiankiem na średnim ogniu przez kilka minut. Odstaw, aby przeszły smaki.

2. Rozgrzej patelnię grillową na wysokim ogniu. Umieść figi przecięciem do dołu i smaż, aż powstaną na nich czarne paski. Dobrze dopraw. Pokryj każdą połówkę figi łyżką koziego sera. Następnie skrop miodem i posyp orzeszkami pinii. 

 

Przepis: Georgie Socratous

Zdjęcie: Peter Cassidy

 

Zobacz też przepis na figi z ricottą.

Składniki

2 łyżki miodu

kilka listków tymianku

6 fig, przepołowionych

125 g miękkiego serka koziego

2 łyżki orzeszków piniowych, podpieczonych

Reklama
Polub nas na Facebooku