Reklama

Ziemniaki pieczone z czosnkiem

Ziemniaki pieczone z czosnkiem

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Nagrzej piekarnik do 200 st C. W dużym garnku z posoloną wodą podgotuj ziemniaki. Odsącz je na durszlaku i umieść nad gorącym garnkiem, aby odparowały.

2. W międzyczasie rozetrzyj liście dzikiego czosnku z odrobiną soli morskiej w moździerzu. Dodaj solidną porcję oliwy i zmiksuj na pastę. Wysmaruj nią ziemniaki. Umieść na tacce i posyp listkami rozmarynu. Piecz 15-20 minut lub do momentu, gdy nabiorą złotego koloru. Podawaj z grillowaną rybą lub mięsem.

 

 

Przepis: Christina McCloskey

Zdjęcie: Dan Jones

Składniki

500 g młodych ziemniaków

garść liści dzikiego czosnku (niedźwiedziego)

oliwa z oliwek

kilka gałązek rozmarynu

Reklama
Polub nas na Facebooku