Reklama

Grzybowe burgery

Grzybowe burgery

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Wymieszaj ząbki czosnku z masłem i natką. Oczyść grzyby i wypełnij je masłem. Owiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku w 200 stopniach lub umieść na grillu, na 15 minut, lub do momentu, gdy grzyby będą miękkie.

2. Rozwiń paczuszki z grzybami i wylej powstałe soki na bułki lub ciabattę. Posmaruj chleb musztardą i przykryj kawałkiem grzyba, skropionym cytryną i przyozdobionym rukolą.

 


Przepis: Kate McCullough
Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

2 ząbki czosnku, starte

35 g masła, w temperaturze pokojowej

1 łyżka posiekanej natki

2 duże grzyby (np. portobello)

2 bułi hamburgerowe lub podobnej wielkości kawałek ciabatty

musztarda, sok z cytryny i rukola, do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku