Reklama

Marynowane jajka przepiórcze

Marynowane jajka przepiórcze

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób10 osób Poziom trudnościłatwe

1. Połącz wszystkie składniki oprócz jajek w rondlu na średnim ogniu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 2-3 minuty. Ostudź.

2. Umieść jajka w wyparzonym słoiku i zalej octową mieszanką. Marynuj w lodówce przed podaniem przez co najmniej 24 godziny.

 

 

 

Przepis: Andy Harris

Zdjęcie: David Loftus

Składniki

120 ml octu z białego wina

60 ml wytrawnego białego wina

1 łyżeczka nasion selera

1 łyżeczka nasion anyżu

8 goździków

2 listki laurowe

po 1 łyżeczce nasion kopru włoskiego, ziaren pieprzu i kolendry

1 łyżeczka papryki

1 łyżeczka soli morskiej

2 szalotki, pokrojone w plasterki

24 ugotowane, obrane jajka przepiórcze

Reklama
Polub nas na Facebooku