Reklama

Pomidorowe carpaccio z malinami

Pomidorowe carpaccio z malinami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób6 osób Poziom trudnościłatwe

Ta elegancka sałatka, z kilkoma prostymi składnikami, to kwintesencja luźnego letniego posiłku. Użycie różnych odmian najlepszych sezonowych pomidorów doda potrawie jeszcze głębszego smaku i pięknego koloru. Ona po prostu wygląda (i smakuje) znakomicie!

1.     Ułóż plasterki pomidorów na talerzu. Dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek.

2.     Polej maliny odrobiną malinowego octu i porozgniataj je widelcem. Na pomidorach rozłóż kawałki burraty.
Skrop malinowym dressingiem i przed podaniem posyp listkami bazylii.

 

 

Przepis: Greg Marchand 
Zdjęcie: Dan Jones

Składniki

8 dojrzałych pomidorów, w plasterkach

oliwa extra-virgin

½ pojemnika malin

2 x 125 g burraty lub dobrej jakości mozzarelli, w kawałkach

garść małych listków bazylii

ocet malinowy

Reklama
Polub nas na Facebooku