Reklama

Grzanki z fasolką, serem kozim i orzechami

Grzanki z fasolką, serem kozim i orzechami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj fasolkę i dymkę i smaż przez 4 minuty, aż zmięknie. Dopraw i połóż na tostach. Posyp kozim serem i orzechami. Na koniec skrop oliwą extra-virgin.

 


Przepis: Laura Fyfe
Zdjęcie: David Munns

 

Wypróbuj grzanki z pieczonym burakiem.

Składniki

• 1 łyżka oliwy z oliwek 
• 150 g fasolki, drobno pokrojonej
• 2 dymki, pokrojone  w paski
• 4 kromki chleba na zakwasie, opieczonego 
• 50 g serka koziego 
• 1 łyżka orzechów włoskich, delikatnie podpieczonych i posiekanych 
• oliwa extra-virgin

Reklama
Polub nas na Facebooku