Reklama

Pappardelle z groszkiem, bobem i pecorino

Pappardelle z groszkiem, bobem i pecorino

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zachowaj odrobinę wody z gotowania. W międzyczasie zblanszuj groszek i bób przez 2 minuty. Odsącz, wymieszaj z makaronem, skrop solidnie oliwą, sokiem z cytryny. Dodaj skórkę, połowę mięty, sól i pieprz oraz pecorino. Użyj trochę wody z gotowania, aby rozluźnić potrawę,  jeśli całość jest zbyt sucha. Posyp pozostałą miętą i tartym pecorino.

 

 

Przepis: Kate McCullough
Zdjęcie: David Loftus

Składniki

• 400 g makaronu pappardelle 
• 2 duże garście groszku oraz bobu (obranych ze skórki)
• oliwa extra-virgin
• skórka i sok z 1 cytryny 
• mały pęczek drobno posiekanej mięty
• spora garść tartego sera pecorino

Reklama
Polub nas na Facebooku