Reklama

Indyjskie kebaby z kurczaka

Indyjskie kebaby z kurczaka

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób6 osób Poziom trudnościłatwe

1. W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz kurczaka, aby stworzyć marynatę. Dodaj mięso i dobrze je obtocz w marynacie. Następnie dopraw solą morską i czarnym pieprzem. Pokryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 2-3 godziny.

2. Nadziej kurczaka na 12 patyczków, grilluj przez 15 minut, obracając od czasu do czasu, aż się równomiernie przypiecze. Podawaj z plackami roti, raitą, mrożoną herbatą i chutneyem z mango.

 

 

Przepis: Andy Harris

Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

140 g jogurtu

25 ml oliwy z oliwek

60 ml przecieru pomidorowego

kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka, obranego i drobno zmiksowanego lub startego

po 1 łyżeczce przyprawy garam masala, chili w proszku, wędzonej papryki i kurkumy

2 ząbki czosnku, drobno posiekane

10-12 udek kurczaka bez skóry, pokrojonych w 2 cm kostki

placki roti, sos raita i chutney z mango do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku