Reklama

Chrupiące wafle z bananami

Chrupiące wafle z bananami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Podgrzej ciastka w piekarniku w niskiej temperaturze.

2. Umieść patelnię na wysokim ogniu, dodaj kawałek masła i gotuj, aż się spieni. Następnie dodaj banany i syrop klonowy i gotuj przez 2 minuty lub do momentu, aż nabiorą złotej barwy.

3. Podawaj goręce wafle z bananami i dodatkową porcją syropu klonowego. Dodaj pełną łyżkę jogurtu greckiego jeśli podajesz je na śniadanie, lub kulkę lodów jeśli na deser.

 

 

Przepis: Abigail Fawcett

Zdjęcie: Sam Stowell

Składniki

8 holenderskich ciastek stroopwafel

masło

4 banany, przekrojone wzdłuż i przepołowione

3 łyżki syropu klonowego, plus do podania

jogurt grecki lub lody, do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku