Reklama

Gulasz z kiełbasą i jarmużem

Gulasz z kiełbasą i jarmużem

Przygotowanie

Czas przygotowania45 minut Ilość osób4 osoby Poziom trudnościśrednie

Obierz i pokrój cebulę. Wlej do garnka z 1 łyżkę oliwy. Smaż przez 5 do 7 minut lub do momentu aż zmięknie.

Obierz, drobno pokrój i dodaj czosnek. Następnie obierz 3 paski skórki z cytryny. Dodaj do garnka razem z przyprawami i listkiem laurowym. Gotuj przez 1 do 2 minut.

Pokrój kiełbasy i wymieszaj z mąką. Następnie dodaj do garnka i gotuj aż się przypieką ze wszystkich stron.

Wlej pomidory i bulion, zagotuj. Pozostaw na ogniu na 20 minut, pokrój i dodaj jarmuż. Gotuj przez 5 minut. Następnie podawaj.

 

 

Zobacz jak upiec jarmuż z sezamem.

Składniki

oliwa z oliwek

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 cytryna

1 łyżeczka ziaren kuminu

1/2 łyżeczki zmiażdżonego chili

1 świeży listek laurowy

6 kiełbasek

1,5 łyżki mąki pszennej

1 x 400 g puszki posiekanych pomidorów

500 ml ekologicznego bulionu warzywnego

1 duży pęczek jarmużu

Reklama
Polub nas na Facebooku