Reklama

Comber jagnięcy z rabarbarem

Comber jagnięcy z rabarbarem

Przygotowanie

Czas przygotowania45 minut Ilość osób6 osób Poziom trudnościłatwe

1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój rabarbar na 5 cm kawałki i umieść je na blasze do pieczenia. Skrop miodem i sporą porcją oliwy z oliwek, dobrze wymieszaj, rozprowadź równomiernie na blaszce.

2. Zmiksuj migdały w robocie kuchennym z ziołami. Następnie przenieś do miski. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw.

3. Za pomocą ostrego noża, odetnij tłuszcz z mięsa, natrzyj musztardą i pokryj mieszanką bułki tartej. Umieść jagnięcinę na rabarbarze, skrop oliwą i piecz przez 25-35 minut jeśli chcesz uzyskać średnio wypieczone mięso. Na dobrze wypieczone zostaw jeszcze w piecu na kolejne 5-10 minut. Wyjmij z piekarnika, poczekaj 5-10 minut. Pokrój na kotlety i podawaj z rabarbarem.

 


W porcji: 470 kcal, 29,2 g tłuszczy (9,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych), 18,7 g białka, 30,8 g węglowodanów, 29,2 g cukrów

 

Przepis: Georgie Socratous

Zdjęcie: Peter Cassidy

 

Zobacz jak wykorzystać rabarbar w deserze.

Składniki

750 g rabarbaru

6 łyżek miodu

oliwa extra-virgin

75 g migdałów w całości lub w płatkach

pęczek mieszanki ziół takich jak natka pietruszki, mięta lub szczypiorek, zebrane listki

garść bułki tartej

2 combry jagnięce

2 łyżki musztardy dijon

Reklama
Polub nas na Facebooku