Reklama

Quiche z porami

Quiche z porami

Przygotowanie

Czas przygotowania30 minut Ilość osób5 osób Poziom trudnościłatwe

Podgrzej piekarnik do 180 st. Usmaż bekon na złoto. Umieść foremkę z ciasta na blasze do pieczenia. Ubij razem jajka, następnie wymieszaj z serem, mlekiem, porami, bekonem i solidną szczyptą przypraw. Wlej do foremki i piecz przez 25-30 min. Podawaj z mieszanką zielonych sałat.

 

 

 

Przepis: Georgie Socratous

Zdjęcie: Sam Stowell

 

Zobacz przepis na quiche z łososiem.

Składniki

  • 3 plasterki bekonu, posiekane
  • 1 x 20 cm podpieczona foremka z ciasta
  • 3 duże jajka
  • 75 g sera cheddar, startego na tarce
  • 250 ml mleka
  • 1 podsmażony por
  • zielona sałata do podania
Reklama
Polub nas na Facebooku