Reklama

Halloumi z grillowanymi warzywami

Halloumi  z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1. Umieść składniki dressingu w czystym słoiku po dżemie i wstrząśnij, aby się połączyły. Odstaw.

2. Gotuj bób we wrzątku przez 5 minut, aż zmięknie. Odsącz i ostudź w chłodnej wodzie. Następnie wyjmij i obierz ze skórki; odstaw. Obtocz halloumi, szparagi i cukinię w oliwie z oliwek. Dopraw.

3. Podgrzej patelnię grillową na wysokim ogniu. Ułóż na niej szparagi, cukinię i halloumi. Gdy się ładnie przypieką, zdejmij z patelni i odstaw. Na talerzu ułóż szparagi

Składniki

100 g mrożonego bobu

225 g sera halloumi, w kawałkach

mały pęczek szparagów, obranych i pokrojonych

2 cukinie, cienko pokrojone wzdłuż

2 łyżki oliwy z oliwek

2 szalotki, cienko pokrojone w krążki

200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół

1 łyżka kaparów

odrobina majeranku lub oregano

odrobina listków natki

 
Dressing

3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy dijon
1 łyżeczka octu jabłkowego

Reklama
Polub nas na Facebooku