Reklama

Gnocchi z gruszką i serem stilton

Gnocchi z gruszką i serem stilton

Przygotowanie

Czas przygotowania15 minut Ilość osób2 osoby Poziom trudnościłatwe

1.     W dużym garnku zagotuj posoloną wodę.  W międzyczasie, na dużej patelni, na średnim ogniu roztop masło i dodaj czosnek. Gdy się delikatnie zezłoci, dodaj gruszkę i zmniejsz ogień. Podsmażaj przez 3-4 minuty aż lekko zmięknie. Następnie dodaj crème fraiche i ser stilton. Podgrzewaj do momentu, aż ser się roztopi.

2.     W międzyczasie wrzuć gnocchi do wrzącej wody i gotuj przez 2 minuty. Będą gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię. Za pomocą łyżki durszlakowej przenieś kluski na patelnię. Dodaj wodę z gotowania, by rozluźnić sos. Wymieszaj, by pokrył kluski, dobrze dopraw, dodaj natkę i podawaj.

 

Przepis: Georgie Socratous
Zdjęcie: Emma Lee

Składniki

kawałek masła

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

1 duża gruszka, obrana, pozbawiona pestek i pokrojona w 2 cm plastry

2 łyżki crème fraîche

50 g sera stilton

400 g gnocchi

posiekane listki natki, do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku