Reklama

Kotleciki z kraba

Kotleciki z kraba

Przygotowanie

Czas przygotowania45 minut Ilość osób10 osób Poziom trudnościśrednie

Połącz wszystkie składniki na kotlety w misce z odrobiną soli. Włóż do lodówki na 30 minut, a następnie utwórz kotleciki o średnicy 6 cm. Posyp mąką. Smaż na małej ilości tłuszczu na średnim ogniu z każdej strony przez 5 minut lub do momentu gdy nabiorą złot-brązowego koloru.


Zdjęcie: Sam Stowell 

Składniki

• 750 g ugotowanego mięsa kraba 
• 300 g puree ziemniaczanego 
• 3 cebule dymki, posiekane 
• 2 łyżki drobno posiekanych listków natki pietruszki
• po 1 łyżeczce mielonego pieprzu białego i cayenne 
• 1 ubite jajko 
• mąka, do posypania 
• oliwa z oliwek, do smażenia 
• rukiew i sos tatarski, do podania

Reklama
Polub nas na Facebooku