Reklama

Podwójnie czekoladowe brownie

Podwójnie czekoladowe brownie

Przygotowanie

Czas przygotowania60 minut Ilość osób10 osób Poziom trudnościłatwe

Nagrzej piekarnik do 170 st. C. Natłuść blaszkę do pieczenia o wymiarach 26 x 16 cm i posyp ją mąką. Roztop masło z cukrem na patelni, dosyp mąkę, wymieszaj z jajkami i wanilią. Podziel na dwie miski. W jednej wymieszaj kakao, ciemną czekoladę i połowę orzechów. W drugiej resztę orzechów i białą czekoladę. Nakładaj obie masy naprzemiennie do foremki, przemieszaj je delikatnie widelcem lub patyczkiem i piecz 30-40 minut.

 

 

Przepis: Laura Fyfe
Zdjęcie: Dan Jones

Składniki

180 g masła

300 g cukru

150 g mąki z proszkiem do pieczenia

3 jajka

½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

1 łyżka kakao

75 g ciemnej czekolady, posiekanej

100 g orzechów laskowych, posiekanych

75 g białej czekolady, posiekanej

Reklama
Polub nas na Facebooku